Klematis1

Jakten på lykken – del 4:4

Lykke – en gråstein….?

Når vi ser etter lykke, trekkes vi gjerne mot glitter, stas og festligheter. Og uten tvil vil vi kunne finne spor av lykke der. Samtidig er det noe i meg som sier at denne type lykke er flyktig, mer kortvarig og blekner fort når hverdagen går sin gang. Istedenfor å se etter lykke blant glitter og stas, skulle vi kanskje heller lete etter det blant gråstein? I de flestes hverdager befinner det seg langt flere gråstein enn glitter og stas. Ønsker du å «jakte på lykke», bør du vende søke ditt til der gråsteinene samles.

Lykke i gråstein

Det kan være lurt å se etter lykke i hverdagens gråstein. Jeg har en fornemmelse av at akkurat der, i hverdagshendelsene, kan det ligge mye uventet «gull» å finne. Slike hverdagshendelser glir gjerne lett ubemerket forbi, dersom jeg ikke skjerper fokuset mitt. Ved første øyekast kan den se både fargeløs ut, og fått både en og to biter slått av seg. Det vil være lett å overse den og haste videre til «jaktmarker» for lykke. Jeg kan derimot velge å senke tempoet, tillate meg å stoppe opp en liten stund og går nærmere innpå gråsteinen» plassert foran meg. Tar jeg meg tid til å ikke haste videre, fokusere blikket mitt på «gråsteinen», kan jeg få øye på uventede og små glimt av lykke.

Hverdagsglimt av lykke

Så istedenfor å jakte på lykken der mange tror den finnes (blant glitter og stas), er mitt tips til deg herved å jakte på lykke blant gråsteinene i hverdagen din. Test det ut, og se om du ikke opplever hverdagsglimt av lykke på de mest utenkelige stedene! 

Del denne med andre