Rose1

Jakten på lykken – del 2:4

I forrige blogginnlegg om «Jakten på lykken», skrev jeg bl. a noe om små hverdagsglimt av lykke, som kan bli viktige byggesteiner for livet mitt.

Disse byggesteinene kan ligge tilgjengelig for meg, når dagene mine er mer fargeløse og tunge.

Bevissthet

På samme måte som et byggverk av stein krever kraft (=aktiv handling) for å bli reist, kreves det også kraft (aktiv innsats) når det gjelder byggestein av hverdagsglimt av lykke. Det krever bevissthet og aktiv handling fra min side. Jeg må velge å «bygge» denne holdningen i meg selv, holde på med det over tid, på konkrete måter i hverdagen min. Dette kan gjøres på tusenvis av forskjellige måter, og vil være forskjellig ut ifra person til person hva som er meningsfullt og fungerer. Jeg vil dele noe jeg har prøvd ut og som har hjulpet meg i å fokusere på hverdagsglimt av lykke. Kanskje dette også kan være noe for deg å teste ut?

Hverdagslykke

En sommer for 2-3 år siden, satte jeg i gang med et lite hverdagsprosjekt med kallenavnet «Hverdagslykke». Jeg ønsket å ha fokus på de små øyeblikk av lykke, i helt dagligdagse og enkle gleder. Det kunne være en skål med norske, friske jordbær med vaniljesaus på. Eller en god kaffikopp ute i kveldsola på verandaen. Stoppe opp og kjenne duften av nyperoser i hagen, en klem fra et barn eller fuglesang en morgenstund.  Når det var mulig, tok jeg et bilde av disse små øyeblikkene av lykke, og delte disse med utvalgte via mobilen min under tittelen «Hverdagslykke». Etter hvert som jeg praktiserte dette fokuset, la jeg stadig merke til flere ting jeg gledet meg over og som frembrakte en opplevelse av lykke. Det var en lykke som var der til tross for eventuelle omstendigheter jeg befant meg i, rent menneskelig sett. Denne «jakten på Hverdagslykke» gav meg rikdommer og gleder som gjorde meg godt. Og en «jakt» jeg med glede og forventning vil bruke tid og krefter på.

Del denne med andre